Arbres fruiters

Ara és el millor moment per a plantar arbres fruiters, ja que ens assegurem un bon desenvolupament i adaptació per a poder recol·lectar fruita a la primavera o a l’estiu. Els fruiters també destaquen per la seva bellesa ornamental ja que la majoria tenen una floració o fruit decoratiu.

 
A l’hora de plantar un arbre fruiter cal tenir en compte diversos factors, com ara el clima, sòl, reg, etc. Pel que fa al sòl, cal que sigui el més fèrtil possible, és a dir, profund, ric en matèria orgànica i nutrients minerals i que tingui un bon drenatge. El més adequat és usar substrat universal. També és recomanable plantar-los en un espai on hi toqui el Sol i no hi toqui directament el vent.
 
Pel que fa al reg, és important regar-los de forma regular, però evitant un excés d’aigua. El millor mètode és usar reg localitzat (gota-gota), L’abonat també és molt important, és adequat fer una aportació d’esmena orgànica i adob mineral a la primavera.
 

Podem trobar moltes espècies i varietats, com ara, tarongers, llimoners, presseguers, pruneres, cireres, etc. i diverses mides i preus.