Recomanacions pel mes de març

Arriba la primavera i comença l’activitat natural en totes les plantes, rebroten els  arbres i arbusts,  hi  ha una explosió de verdor i de flors.

Tasques generals de Març.

Plantar.

Un mes ideal per plantar arbres i arbusts amb pa de terra, tanques, plantes vivaces, entapissant, aromàtiques, gramínies, anuals, bulboses d’estiu…

Tot el que facis a la terrassa, balco, jardí o podràs gaudir mols mesos.

 

Abonar.

Al començament de març s’ha d’aplicar adob orgànic en parterres i arriats, jardineres i testos.

Els rosers necessitaran una atenció especial a partir d’ara per florir en abundància al maig: mulla el terreny, elimina les males herbes i els xucladors, i aporta’ls adob. Una o dues vegades per setmana, regals  al peu al migdia (especialment en les zones amb risc de gelades), i vigila les plagues.

Esqueixos

Les podes de febrer i març et permetran obtenir plantes idèntiques d’algunes espècies a partir d’esqueixos. Segons el cas, es pot utilitzar un segment de tija apical, herbaci,  llenyós, o fins i tot una fulla. Es deixen en un substrat de torba i sorra humit, o directament en aigua, fins que emeten arrels i es planten; les hormones d’arrelament ajuden. Geranis, lantana, lagerstroemias i baladres es fan esqueixos a la primavera. Els esqueixos de hortènsies es re Una tasca molt didàctica i entretinguda per introduir els nens en la jardineria és sembrar en planters. En el teu centre de jardineria podràs triar sobres d’una infinitat d’anuals, com petúnies, Tagetes, margarides, zinias … Només cal una safata amb substrat de sembra, reg regular i un lloc amb molta llum. Mantén a cobert fins que germinin.

Balcons i terrasses.

Hi ha algunes cures que independentment de l’època no podem deixar de banda. Per exemple, la higiene de les plantes: renta les fulles amb cura per eliminar la pols i brutícia. A més d’augmentar els regs, augmentarem l’abonat, terraplenar els testos i jardineres.  Controlarem  l’estat fitosanitari per si fer tractaments preventius

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada